قطر یک کشور مستقل در خاورمیانه است که شبه جزیره ای را در خلیج فارش اشغال می کند. از زمان استقلال کامل این کشور از بریتانیا در سال ۱۹۷۱، قطر به عنوان یکی از مهم ترین تولیدکنندگان نفت و گاز مطرح شده است. این کشور یک ایالت اسلامی است که قوانین و مقررات آن براساس سنت و آئین های اسلامی پایه گذاری شده است. از سال ۲۰۱۳، قطرتوسط شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی اداره شده است.

  • پایتخت: دوحه
  • دین: اسلام
  • جمعیت: ۶/۲ میلیون نفر
  • پول رسمی کشور: ریال قطر
  • زبان رسمی: عربی

نظام سیاسی قطر:

نظام سیاسی قطر، دارای قوه مجریه، مقننه، و قضایی می باشد، که چندین سال است آنقدر دقیق و درست عمل کرده، که باعث تغییرات بزرگی در این کشور شده و آن را به سمت ثروت کلانی سوق داده است.

  • قوه مجریه:

سلطان کشور قطر امید شیخ بین حمد بن خلیفه آل ثانی است. بر خلاف ملت های دموکراتیک، امیر قطر توسط رای مردم انتخاب نشده است و جایگاه او وراثتی می باشد، به این معنا که تاج و تخت این کشور را از اجداد و پدر خود به ارث برده است.

  • قوه مقننه:

امیر کشور قطر آخرین تصمیم را بر اساس قانونی و یا غیر قانونی بوده آن می گیرد، که این تصمیم گیری ها توسط شورای مشورتی پیش نویس می شوند. از ۴۵ نفر اعضا شورا ، ۱۵ نفر توسط امیر انتخاب شده و ۳۰ نفر باقی مانده توسط مردم در انتخابات، انتخاب می شوند.

  • قوه قضاییه:

سه دادگاه اصلی در قوه قضاییه وجود دارند که هر سه  در سال ۲۰۰۷ تاسیس شده اند. این سه دادگاه، دادگاه های بدوی، تجدید نظر و صدور حکم، دادگاه اداری و دادگاه قانون اساسی می باشد. تمام قاضیان یک دوره سه ساله دارند و توسط هیئت قضات عالی رتبه پیشنهاد می شوند.

  • قانون شریعت:

قطر یک حکومت پادشاهی مطلق و یا یک سلطنت مشروطه است. قانون گذاری این کشور بیشتر بر اساس قانون شریعت می باشد که قوانین مرتبط با وراثت خانوادگی، و اعمال جنایی مشخص مانند، قتل، دزدی و تجاوز را در بر میگیرد. یکی از مجازات هایی که در قطر و زیر نظر قانون شریعت انجام میشود، شلاق زدن فرد گناه کار است. برای مثال: اگر کسی را در حال ارتکاب تجاوز دستگیر کنند، مجازات پیشنهاد شده ۱۰۰ ضربه شلاق می باشد.

موقعیت جغرافیایی:

قطر در آسیای غربی، شبه جزیره قطر در ساحل شمال شرقی شبه جزیره عربستان واقع شده است. مساحت این کشور ۱۱٫۵۸۶ هزار کلیومتر مربع است که آن را به ۶۴ مین کشور بزرگ از نظر مساحت تبدیل می کند. نقشه قطر نیز نشان می دهد که این کشور یکی از کوچک ترین کشورهای خاورمیانه است. با این حال، قطر مرز مشترکی با عربستان سعودی در جنوب داشته و در سه مرز باقی مانده توسط خلیج فارس احاطه شده است. علاوه براین تنگه خلیج فارس از کشور جزیره ای مجاورش بحرین جدا میکند.

آب و هوا:

آبو هوای بیابانی قطر با زمستان معقول و تابستان بسیار که دارد شناخته می شود. بارش باران در قطر بسیار کم بوده و حدود میانگین ۸۰ میلی متر در سال بارش باران دارد. این بارش تقریبا بین نوامبر تا آوریل ادامه دارد. دمای هوا از ۲۲ درجه سلسیوس در ژانویه تا ۴۵ درجه سلسیوس در تابستان می باشد. دمای هوا قطر به ۴۰ درجه سلسیوس در روز و ۲۸ درجه در شب می رسد. بارش باران در تابستان غیرمعمول است، گرچه رطوبت در این زمان به ۶۰-۴۰ درصد می رسد. در طول زمستان دمای هوا به ۲۳ درجه سلسیوس در روز و ۱۹ درجه سلسیوس در شب می رسد. در فصل بهار دما ۳۸ درجه در روز و ۲۵ درجه در شب می رسد. آخرین باران فصل در بهار در بین ماه های مارس و می اتفاق می افتد.

طبیعت و جاذبه های گردشگری:

  • پارک میا:
    یکی از بهترین پارک ها در کشور قطر و شهر دوحه می باشد. این پارک امکانات تفریحی زیادی برای کودکان، در تمامی سنین را دارد. این پارک یک مکان خانوادگی است که خانواده ها می توانند در آن اوقات فراغت خوشی را داشته باشند. کودکان می توانند از بازی با ترامپولین و وسایل تفریحی دیگر لذت برده و بزرگتر ها می توانند دوچرخه کرایه کرده و از نسیم خنک لذت ببرند.
  • موزه آلواکرا:
    این موزه یکی از بزرگترین معماری ها در قطر می باشد. نمونه های موجود در این موزه بسیار گیرا هستند و آثار قدیمی و زیبایی های تاریخی قطر را به نمایش می گذارند.
  • دریای قطر:
    اگر فردی از قطر دیدن می کند و به دنبال ماجراجویی در کویر قطر است، بنابراین بازدید از دریای این کشور را باید در نظر داشته باشد. این مکان ۶۰ کیلومتر با دوحه، پایتخت قطر فاصله دارد و به عنوان خورالعدید هم شناخته می شود. خورالعدید یکی از معدود مکان هایی در جهان است که تپه های شنی در هنگام جذر و مد با دریاچه برخورد می کند.
  • مروارید قطر:
    این مکان جزیره ای ساخت دست بشر بوده و یک از بهترین نمونه های برای تعریف کلمه لاکچری می باشد. مروارید قطر بیش از ۴ کیلومتر مربع امتداد دارد و برخی از بهترین کافه ها و مراکز خرید در دوحه را در خود جای داده است. این جزیره، در واقع اولین مکان در قطر است که اتباع خارجی می توانند در آن دارایی های آزاد داشته باشند.
  • موزه ملی قطر:
    موزه ملی تاریخ و باستان شناسی قطر، اولین موزه در این کشور می باشد، که میراث فرهنگی متنوع و نقش قطر را در تاریخ دنیا به نمایش می گذارد. قطر کشوری باستانی با تاریخ غنی می باشد، اما اکثر مردم اطلاعاتی را در رابطه با این کشور ندارند. ساختمان موزه نیز معماری زیبایی دارد که منحصر به فرد است.
  • سوق واقف:
    یکی از قدیمی ترین بازارهای جهانی ، و از زمان قدیم مکان مهمی برای کسب و کار  داد و ستد بوده است. این بازار همه چیز برای همه کس دارد که شامل میوه های تازه، سبزیجات، و کاردستی های محلی، لباس و کفش می شود. این مکان امروزه یکی از جاذبه های گردشگری اصلی است که دارای رستوران، مراکز خرید است.

زبان رسمی:

زبان رسمی در این کشور عربی است. اکثریت جمعیت قطر زبان عربی را به عنوان زبان مادری استفاده می کنند. زبان عربی که در این کشور استفاده می شود و دارای دو گویش متفاوت و قابل فهم می باشد. یک زبان عربی استاندارد و دو زبان عربی بومی خلیج فارس. انگلیسی دومین زبان مورد استفاده در این کشور می باشد.

مذهب:

اسلام دین رسمی و اصلی این کشور می باشد. ۹۰ درصد مردم این کشور شیعه و ۱۰ درصد باقی مانده سنی می باشند. ادیان دیگری نیز در قطر وجود دارند، مخصوصا برای کسانی که شهروند این کشور بوده و فقط در قطر کار می کنند. بیشتر این افراد مسیحی، هندویی، و بودایی هستند. برخلاف برخی همسایه های این کشور مانند عربستان سعودی، در قطر آزادی دینی وجود دارد. قانون اساسی قطر، آزادی معاشرت با ادیان دیگر غیر از اسلام را می دهد.

جامعه و فرهنگ:

  • نقش های جنسیتی:
    اکثر زنان قطری، مخصوصا کسانی که سن بالایی دارند، عبا و یا کت مشکی بلندی که بدنشان را بپوشاند به تن می کنند. سرپوش سیاهی که فقط چشم ها و بینی و دهان قابل دیدن هستند. زیر مانتو های بلند، زنان معمولا لباس غربی به تن میکنند. با وجود این محدودیت ها، زنان اجازه رانندگی دارند. آنها همچنین بسیار مشتاق تحصیل و رقابت با مردان در موقعیت های مختلف هستند.
  • خانواده:
    خانواده اولویت بالایی در جامعه و فرهنگ عرب دارد،  و پرسیدن حال فرزندان و خانواده یک فرد قطری خوب می باشد.
  • نوع پوشش برای مردان:
     مردان در قطر ردای بلند سفید رنگی را به نام ثواب، از روی شلوار و زیرپیرهنی شان می پوشند. به علاوه مردان، صندل و چفیه استفاده می کنند.
  • رفتار عمومی در قطر:
    نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، این است که فرد می بایست از هرگونه صحبت با جنس مخالف بپرهیزد، فرقی نمی کند که مشغول غذا خوردن در یک رستوران باشد و یا از مکان ها و جاذبه های گردشگری این کشور دیدن می کند. علیرغم شهرنشینی زیاد در این کشور، جامعه در امتداد خطوط قبلیه ای قرار دارد، که توسط قبیله آل ثانی اداره می شود.

عادات و فرهنگ غذا خوردن:

تقریبا هر منطقه ای قانون و رفتار و آداب غذا خوردن مخصوص به خود را دارد. در قطر نیز، سنت های منحصر به فردی که شامل نوع غذا خوردن فرد و سایز بشقاب میشود، وجود دارد. وقتی فرد به دید و بازدید خانواده های قطری برود، غذا و نوشیدنی هایی که سرو می شوند، شیرین هستند. این کار به نشانه احترام و افتخاری است که برای هر مهمان نصیبشان می شود. بیشتر مردم قطر، از این موضوع که قاشق و چنگال برای خوردن غذا استفاده می شود اطلاعی ندارند، بنابراین براساس سنت های خود با دست راست غذا می خورند. بشقاب هایی که برای سرو کردن غذا استفاده می شود، به شکر آغشته شده، و همچنین دوبار در روز یک قاشق غذاخوری عسل مصرف می کنند، یک بار صبح و یک بار شب.

غذاهای محبوب در کشور قطر:

  • سالونا:
    یک غذای لذیذ برای شام های خانوادگی که تقریبا می توان با هرچیزی که در دسترس است آن را درست کرد. در مجموع، می تواناین غذا را با گوشت گوساله، گوشت بره، و یا ماهی درست کرد. همچنین برای مزه دار کردن این غذا می شود از سبزیجات فصلی، سیر و زنجبیل استفاده کرد. گردشگرانی که به قطر سفر می کنند، می توانند این غذا را از هر رستوران محلی پیدا کنند.
  • دلمه برگ انگور:
    یکی از بهترین غذاهای حال حاضر این کشور دلمه برگ مو می باشد، که می توان در هر زمان از روز آن را سرو کرد. این غذا با استفاده از برگ انگور، که با گوشت چرخ کرده، گوشت بره، و برنج پر شده است، درست می شود.
  • بلالیط:
    یک غذای غنی و لذیذ که از ترکیب املیت و ورمیشل درست می شود. این غذا توسط ترکیبی از زعفران، شکر و گلاب طعم دار شده است. بلالیط معمولا در طول عید فطر و زمانی که دوستان و خانواده ها دور هم جمع می شوند پخته می شود.
  • مجبوس:
    این غذا اهمیت زیادی در کشور قطر دارد. مجبوس غذای ملی قطر بوده، و در سراسر کشور شهرت بسیاری دارد. این غذا با گوشت بره و یا مرغ تهیه می شود. این غذا را می توان در رستوران های قطری امتحان کرد.
  • شاورما:
    یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی قطر می باشد، که بسیار شبیه به یک نان پیتا بوده که با گوشت طعم دار شده ، گوجه فرنگی، خیارشور پر شده است.

گواهینامه:

برای گرفتن گواهینامه در قطر فرد می بایست حداقل ۱۸ سال برای موتورسیکلت ها و خودروهای سواری و ۲۱ سال سن برای ماشین های سنگین مانند کامیون ها، اتوبوس، بولدوزر و لیفتراک داشته باشد. داشتن کارت شهروندی معتبر برای گرفتن گواهینامه رانندگی قطری الزامی است. گزینه های گواهینامه رانندگی در قطر بسته به مدت زمان اقامت فرد در این کشور، گذرنامه فرد، و اینکه فرد گواهینامه خود را به همراه داشته باشد، دارد.

قانون یک هفته ای:

اگر گواهینامه فعلی فرد از کشور مورد تایید قطر باشد، می تواند به مدت هفت روز از زمان رسیدن فرد به قطر از ان استفاده کند.

گواهینامه موقت:

اگر فرد بخواهد به مدت حداقل سه ماه در قطر بماند، می بایست برای گواهینامه موقت اقدام کند. مدارک مورد نیاز برای گواهینامه موقت شامل، گواهینامه اصلی فرد از کشور مادری، اصل گذرنامه ( به همراه کپی) و سه قطعه عکس رنگی می باشد.

گواهینامه بین المللی رانندگی:

اگر فرد دارای گواهینامه بین المللی است، می تواند به طور قانونی  به مدت شش ماه از زمان ورود به قطر رانندگی کند، این گزینه مناسب تر است؛ زیرا این امکان را به فرد می دهد تا در حین پروسه تبدیل گواهینامه خود به گواهینامه قطری و یا دریافت یک گواهینامه قطری به رانندگی ادامه دهد. اما این را باید در نظر داشت که فرد نمی تواند با داشتن گواهینامه بین المللی خودرو بخرد، و می بایست از ماشین های کرایه ای استفاده کند.

رانندگی با گواهینامه قطری در قطر:

قطر یک قانون آزمایشی یک هفته ای برای افراد تازه وارد و گردشگران دارد. اگر فرد دارای گواهیناه معتبری از کشورهای مورد تایید باشد، می تواند از گواهینامه معمولی و اصلی خود به مدت یک هفته استفاده کند. پس از یک هفته فرد می بایست از یک گواهینامه موقت، گواهینامه بین المللی استفاده کرده و یا گواهینامه فعلی خود را به یک گواهینامه قطری تبدیل کند.

تعویض گواهینامه رانندگی خارجی در قطر:

افراد خارجی که اهل کشورهای مورد تایید قطر هستند، می توانند مستقیما گواهینامه خود را به یک گواهینامه قطری تغییر دهند و این گواهینامه به مدت ۵ سال اعتبار خواهد داشت. با این حال، ممکن است لیست کشورهای مورد تایید قطر تغییر کند. همچنین فرد باید این نکته را در نظر داشته باشد، تغییر گواهینامه خارجی فقط برای کسانی که اقامت قطر را دارند در دسترس است.

مدارک مورد نیاز برای تبدیل گواهینامه خود به یک گواهینامه قطری:

  • – تکمیل فرم درخواست ( به زبان عربی)
  • – گواهینامه اصلی فرد
  • – نامه ای بدون اعتراض از طرف حامی فرد که به زبان عربی نوشته شده است.
  • – یک کپی از مجوز تجارت شرکت های فرد
  • – یک کپی از کارت شناسایی حامی فرد
  • – اصل گذرنامه فرد به همراه فتوکپی
  • – سه قطعه عکس رنگی در اندازه گذرنامه
  • – کارت شناسایی قطری فرد
  • – هزینه ۲۵۰ ریال قطر

حمل و نقل در قطر:

رفت و آمد در قطر به لطف وسعت کشور و جاده هایی که خوب از آنها نگهداری شده است، نسبتا آسان می باشد. مسافرت با خودرو سواری اصلی ترین راه برای رفت و آمد در قطر است، اما سیستم حمل و نقل قطر در سال های اخیر توسعه گسترده ای یافته که عمدتا به دلیل گسترش خدمات اتوبوس و مترو است.

سیستم حمل و نقل در قطر شامل سرویس های زیر می باشد:

  • تاکسی:
     فرد می تواند برای مسیر های کوتاه و سفرهای خارج شهری از تاکسی ها استفاده کند. کاروا تاکسی (Karwa Taxi)، توسط شرکت حمل و نقل دولتی مواسلت اداره می شود. این شرکت علاوه بر داشتن بزرگترین ناوگان خودرو، تنها برند تاکسی دارای مجوز فعالیت در فرودگاه بین المللی حمد است. بقیه خدمات در دسترس نرم افزارهای اوبر (Uber)، و (Careem Taxis) می باشند. کرایه تاکسی های دوحه با حداقل تعرفه ۱۰ ریال محسوب می شوند و به دنبال آن ۶/۱ ریال به ازای هر کیلومتر در روز و ۹/۱ ریال به ازای هر کیلومتر در شب محاسبه می شود.
    کرایه ماشین شخصی دربست:
    کرایه ماشین شخصی نسبتا مقرون به صرفه است. چندین اپراتور را می توان در فرودگاه بین المللی دوحه پیدا کرد، یا فرد می تواند با تماس از قبل و یا رزرو آنلاین ترتیب کرایه ماشین را بدهد. کرایه ماشین شخصی دربست از طریق برند های بین المللی مانند هرتز (Hertz) و آویس (Avis) و همچنین آژانس های محلی اقدام کنند.
  • اتوبوس:
    سرویس حمل و نقل مواسلت، یک اتوبوس عمومی مدرن و مجهز به سیستم تهویه مطبوع را در اطراف دوحه و قطر، که شامل مسیرهای مختلفی از فرودگاه بین المللی حمد می شود، را اداره می کند. کرایه اتوبوس ها از ۳ ریال برای سفر در شهر دوحه شروع شده و به ۴ ریال در سفرهای خارج از شهر می رسد. خدمات اتوبوسرانی معمولا هر روز از ساعت ۴ صبح تا ۱۱ شب کار می کنند. مسافران می بایست اول کارت هوشمند کاروا را بگیرند که در دستگاه های فروشی فرودگاهی، ایستگاه های اتوبوس دوحه، مروارید قطر، و ده ها مرکز تجاری در قطر موجود می باشد. کارت های هوشمند اتوبوس رانی، شامل خدماتی از جمله، کارت کلاسیک قابل شارژ (۳۰ ریال)، کارت محدود برای حداکثر ۲ سفر در ۲۴ ساعت شبانه روز پس از خرید (۱۰ ریال)، و کارت نامحدود برای سفر در ۲۴ ساعت شبانه روز (۲۰ ریال) می باشد.
  • مترو:
    مترو شهر دوحه یکی از جدیدترین سیستم های حمل و نقل عمومی موجود در قطر می باشد. طرح مترو شامل ۴ خط ( قرمز، سبز، آبی، و طلایی) می شود، که حدود ۳۰۰ کیلومتر و ۱۰۰ ایستگاه را پوشش می دهد. تمام مسافران می بایست کارت سفر را برای استفاده از مترو داشته باشند. سه نوع کارت برای استفاده از مترو در دوحه موجود است؛ استفاده محدود یک کارت کاغذی است (۲ ریال) که برای یک سفر استفاده می شود. کارت استاندارد سفر، یک کارت پلاستیکی قابل استفاده مجدد است ( حدود ۱۰ ریال هزینه دارد) و سفر در مسیر طلایی را مجاز نمیکند، درحالیکه کارت طلایی سفر، یک کارت قابل استفاده مجدد است ( حدود ۱۰۰ ریال هزینه دارد) و اجازه دسترسی به قسمت طلایی را می دهد.

چرا کشور قطر؟

قطر کشوری است که فرصت های مرفه بسیاری را ارائه می دهد. با کیفیت بالای زندگی، بهداشت و درمان عالی، چشم انداز های تحصیلی قابل تحسین، قطر می تواند کشور مناسبی باشد. با اینحال، لازم است در رابطه با مزایا و معایب زندگی در این کشور بحث کرد.

– پیدا کردن خانه در قطر:

مزایا: اقامتگاه های خارجی در این کشور به طور مداوم ساخته می شود، که بدین معناست، که پیدا کردن خانه ای رویایی برای خود در این کشور آسان می باشد. اکثر اقامتگاه ها و مسکن های ارائه شده در قطر، از مجتمع هایی که امکاناتی مانند سالن های ورزشی، کافه ها و استخرها ارائه می دهند، تشکیل شده است.

معایب: در حالی که مسکن به طور مداوم این کشور ساخته می شود، به کمبود تنوع در ساخت خانه محدود می شود. قطر به ویلا ها و آپارتمان های بلند محدود می شود و این بدین معناست که پیدا کردن نوع مشخصی از اقامتگاه به عنوان خانه سخت می باشد.

-امینت:

مزایا: افراد تازه واردی که اخیرا قطر شده اند، لازم نیست در رابطه با امنیتشان نگران باشند. این کشور با نرخ پایین جنایتی که وارد به حفظ امنیتش برای مردان و زنان مشهود است.

معایب: با اینکه قطر کشور امنی می باشد، اما تازه واردان می بایست این را در نظر داشته باشند که نا امن ترین مکان در این کشور جاده ها هستند. به این دلیل که شهروندان و افراد خارجی معمولا دیوانه وار رانندگی می کنند، لازم است تا افراد تازه وارد قوانین راهنمایی رانندگی را رعایت کنند تا از هرگونه اتفاق ناخوشایندی بپرهیزند.

کار در قطر:

مزایا: افراد خارجی با مهارت بسیار بالا، معمولا جایگاه های شغلی بالایی نیز دارند، که معادل حقوق بیشتر و بسته های شغلی پرسود می باشد. قرارداد استخدام ممکن است حتی، هزینه مسکن، پروازها، حمل و نقل، و تحصیل کودکان را نیز پوشش دهد. به غیر از این، کسانی که می خواهند به قطر مهاجرت کنند، مالیات کمتری پرداخت خواهند کرد.

معایب: زمان های اخیر نشان داده است که بیماری کووید ۱۹، ضربه سختی به اقتصاد کشورها وارد کرده است و منجر به تحویل نیرو در شرکت های موجود در قطر شده است، اما با وجود برنامه ای که برای توسعه ی زیرساختی و رشد اقتصاد اعمال شده است، می توان شاهد افزایش بازار کار در سال های آینده بود.

بهترین شهر از نظر کیفیت کار و زندگی:

دوحه
پایتخت کشور قطر، قطعا یکی از محبوب ترین شهرها در این کشور می باشد. همه چیز در این شهر پیدا می شود، از آسمان خراش های باشکوه گرفته، تا مراکز خرید لوکس، و آب ها آبی رنگ دریای خلیج فارس. علاوه براین، دوحه میزبان بهترین موزه های کشور قطر، رستوران ها و جشن ها می باشد.

الریان:
اگر فرد بون اینکه بخواهد از کار و عمل دور باشد، آرامش و سکوت را طلب کند، الریان انتخاب خوبی برای زندگی است. این شهر در ۱۰ کیلومتری شهر دوحه واقع شده و زمانی خانه کشاورزان عشایری بوده است. امروزه این شهر یکی از حومه های ساکت و آرام پایتخت قطر به حساب می آید. بسیاری از دانشگاه های برتر بین المللی در الریان واقع شده است.

مسیعید:
این شهر در شبه جزیره ساحل شرقی قطر واقع شده است و ۴۵ کیلومتر با دوحه فاصله دارد. صنعت کشور قطر در این شهر بوده و در دو بخش نفت و صادرات تجاری تخصص دارد، و دارای پالایشگاه ها و مجتمع هایی است که از فولاد پتروشیمی گرفته شده است. این شهر گزینه مناسبی برای خانواده ها نمی باشد.

خلیج عربی:
خانواده هایی که به دنبال خانه های شیک تری برای زندگی هستند، خلیج عربی را یکی از بهترین مکان ها برای زندگی در قطر می دانند. مهدکودک ها، و مدرسه های زیادی در این شهر وجود دارد، بنابراین تحصیل در این شهر مشکل ساز نمی شود.

بهداشت و درمان در قطر:

دولت این کشور هزینه بالا و سنگینی را صرف خدمات بهداشت و درمان دولتی کرده است. با بهره مندی از سرمایه گذاری، کلینیک ها و بیمارستان های دولتی، زیرساخت های مهم و کارکنان با مهارت بالا در اختیار دارد. شرکت پزشکی حمد، یک موسسه غیرانتفاعی خصوصی است، که امکانات پزشکی دولتی قطر را اداره، و بیمارستان های مهم دولتی کشور را بررسی می کند. HMC، با شبکه پیچیده ای از کلینیک ها، بیمارستان های پزشکی، درمان رایگان را برای ساکنان و با نرخ های یارانه ای برای مهاجران ارائه می دهد. فرد می تواند از طریق کارت بهداشت دولتی به این خدمات دسترسی داشته باشد.

بهداشت و درمان خصوصی در قطر:

بخش درمان خصوصی به دلیل تقاضای عموم به طور تصاعدی در حال رشد می باشد. دولت قطر از این بخش به طور جدی پشتیبانی می کند. خدمات پزشکی در بیمارستان های خصوصی یا به عنوان ” پرداخت به میزان نیاز فرد” و یا به عنوان درمانی تضمین شده توسط ارائه دهند بیمه سلامت بین المللی وجود دارند.

جشن ها:

جشن های قطر به شرح زیر می باشند:

  • – ۱ ژانویه: سال نو میلادی
  • – ۸ فوریه: روز ملی ورزش
  • – ۶ مارس: تعطیلات بانکی مارس
  • – ۳ می: عید فطر
  • – ۴ می: تعطیلات عید فطر
  • – ۱۰ جولای: عید قربان
  • – ۱۲-۱۱ جولای: عید قربان
  • – ۱۸ دسامبر: روز ملی قطر
  • – ۲۱ مارس: روز مادر
  • – ۱۱ آوریل: آغاز ماه مبارک رمضان
  • – ۲۱ ژوئن: روز پدر

خدمات بانکی:

در طی چند دهه اخیر، قطر، عمدتا به دلیل درآمدهای حاصل از ذخایر نفت و گاز طبیعی، رشد اقتصادی خوبی را پیش رو داشته است.

سیستم بانکی و مالی:

بانک دولتی و مرجع پولی سیستم بانکی مالی این کشور، بانک مرکزی است. این بانک مسئول تدوین و اجرا قانون هایی است که در درجه اول با ثبات اقتصاد، و اجتناب از عدم تعادل مالی می باشد. بانک ها نقش مهمی را با ارائه تهیه وام و خدمات مالی، در حمایت از توسعه اقتصادی ایفا می کنند.

بانک های تجاری: طبق آمار وزارت امور خارجه، در حال حاضر ۲۰ بانک تجاری در قطر مشغول به فعالیت هستند؛ ۱۲ بانک ملی که چهارتای آن اسلامی می باشند و ۸ بانک بین المللی.

واحد پول این کشور ریال قطری می باشد. همچنین دستگاه های خودپرداز زیادی در سراسر قطر مخصوصا در شهر های مهم وجود دارند. اکثر این دستگاه های خودپرداز ۲۴/۷ ساعت در روز را فعالیت می کنند و هر دو کارت های بانکی ملی و بین المللی را قبول می کنند. در مجموع بانک های قطری روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۷٫۳۰ صبح تا ۱۳٫۰۰ عصر باز می باشند. با این حال بعضی از بانک ها مانند HSBC در روز های جمعه و شنبه نیز باز بوده و فعالیت دارند.

دانستنی ها در مورد کشور قطر:

  1. قطر امن ترین کشور در دنیا است.
  2. هیچ جنگلی در قطر وجود ندارد
  3. ثروتمندترین کشور در جهان است
  4. ساکنین جزیره الخور اولین کسانی بودند که رنگ صدف ارغوانی را تولید کردند.
  5. خورالعدید اولین مکان در دنیا است که در آن دریا به صحرا می رسد.
  6. قطر خط ساحلی ۵۶۳ کیلومتری دارد
  7. تعداد مردان سه به یک از زنان بیشتر است.
  8. خانواده حکمران قطر از سال ۱۸۶۸ به قدرت رسیده اند.