باتوجه به رشد منفی جمعیت کشور آلمان ، دولت این کشور در نظر دارد امکان اشتغال به کار در آلمان را برای متخصصینی که از سطح دانش و مهارت بالا و سابقه کار حرفه ای در کشور خود برخوردارند، فراهم کند تا بتواند کمبود نیروی کار متخصص در آلمان را جبران کند.

انواع رایج ترین ویزای آلمان هستند:

  • ویزای توریستی و بازدید کننده : برای افرادی که مایل به ورود به آلمان با هدف بازدید از دوستان و اقوام و یا فقط دیدن و تجربه کشور و فرهنگ آن است.
  • ویزای خانوادگی: که ویزای اعضای خانواده ساکنان آلمان است و مایل به پیوستن به آنها در آلمان است.
  • تحصیل زبان و ویزای تحصیلی : برای خارجیانی که مایل به شرکت در یک دوره زبان یا ادامه تحصیل در موسسات آموزشی در آلمان هستند.
  • ویزا کار: برای افرادی که میخواهند در آلمان کارکنند.
  • ویزا سرمایه گذاری : برای افراد سرمایه گذاری که می خواهند در آلمان برای مدت بیش از ۹۰ روز در ۶ ماه با هدف کسب و کار باقی بمانند.
  • ویزای حمل و نقل هوایی :که برای تعداد بسیار محدودی از اتباع کشورهای جهان سوم مورد نیاز است، که باید از طریق یکی از فرودگاههای آلمان به مقصد خود منتقل شوند.
  • ویزای دانشمند مهمان : برای دانشمندان یا محققانی که از سوی یک موسسه دعوت شده اند تا یک مطالعه یا تحقیق انجام دهند.
  • آموزش و پرورش / ویزا کارآموزی : یک ویزا است که فرصتی برای حضور در آموزش و یا کارآموزی به اتباع کشورهای ثروتمند می دهد.
  • ویزا پزشکی : به منظور اجازه دادن به خارجی ها با بیماری های مختلف و شرایط پزشکی برای ورود به آلمان و برای دنبال درمان پزشکی صادر می شود.
  • ویزا نمایشگاه : برای افرادی که در حال برنامه ریزی برای شرکت در نمایشگاه هستند.
  • ویزا برای اهداف فرهنگی، فیلم ، ورزش و رویدادهای مذهبی : برای افرادی که قصد ورود به آلمان را دارند، به منظور شرکت در یک رویداد فرهنگی، ورزشی و مذهبی یا به عنوان بخشی از خدمه فیلم.

 

 

  • تفاوت ویزای کار آلمان با ویزای جستجو کار چیست؟

با داشتن ویزای جستجوی کار شما ۶ ماه فرصت خواهید داشت تا در آلمان به دنبال شغل مناسب بگردید ، اگر در این مدت موفق بشوید با کارفرمایی به توافق برسید و با وی قرار داد کاری ببندید ، می توانید ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل نمایید.

  • برای دریافت این ویزا دقیقا باید چه شرایطی داشت؟

اگر تحصیلات، تخصص و سابقه شغلی شما مرتبط با مشاغل مورد نیاز در آلمان باشد و همچنین اگر مدرک زبان آلمانی دارید، واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستید.

  • مدت اعتبارویزای کاری آلمان چقدر است؟

این ویزا معمولا برای ۴ سال صادر می شود. البته در صورتی که طول زمان قرار داد منعقد شده کمتر از ۴ سال باشد، مدت ویزای شما نیز به همان اندازه خواهد بود.

بله. به تمامی اعضای تحت تکفل شما  (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) نیز از ابتدا  ویزا تعلق می گیرد و می توانند به همراه شما به زندگی در آلمان بپردازند.

  • کارت آبی یا blue card چیست؟

کارت آبی   Blue card عملا یک اجازه کار مورد تایید در کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. از یک اوت ۲۰۱۲ در قانون آلمان اجرا شده ، وبه افراد متخصص این امکان را می دهد که به راحتی در این اتحادیه کار و زندگی کنند بجز انگلیس .ایرلند.و دانمارک .

  • مزایا کارت ابی آلمان چیست؟

بعنوان یک ویزای کاری، قابل تمدید و تغییر به اقامت دائم آلمان است، یعنی دارنده آن اجازه اقامت و کار در آلمان را دارد.سهولت در مهاجرت و دریافت اقامت، اجازه کار در کل اتحادیه اروپا و مهمتر آنکه شما می توانید خیلی سریعتر از گذشته اقامت دائم آلمان را دریافت کنید یعنی با داشتن مدرک زبان آلمانی B1 بعد از ۲۲ ماه و در غیر این صورت بعد از ۲۳ ماه واجد شرایط گرفتن اقامت دائم می شود.

خانواده فرد دارنده کارت آبی (همسر،شوهر فرزند) حق کار و زندگی در آلمان را به مدت اعتبار اجازه اقامت فرد متقاضی دارند.

  • شرایط ویزای کار پرستاری در آلمان چیست؟

تمام کسانی که فارغ التحصیل رشته پرستاری هستند می توانند برای ویزای کار پرستاری در آلمان درخواست دهند.برای دریافت ویزا ، دولت آلمان پذیرش و تایید شما توسط یک کارفرما را الزامی کرده است. برای  اینکه کارفرما شمارا تایید کند باید مدارکتان توسط دولت این کشور ارزیابی شود و برای شما مجوز صادر گردد.

معتبر بودن دانشگاه یکی از مهم ترین فاکتورها در تحلیل کلیه مدارک شما است و در صورتی که دانشگاه مورد تایید قرار نگیرد شانس دریافت ویزا نخواهید داشت.